Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Православна служба підтримки «Надія» опрацювала понад 52 тис. дзвінків на лінію довіри


Православна телефонна лінія довіри «Надія» вже 8 років допомагає людям у життєвих труднощах. Про це повідомляє Telegram-канал «Церква допомагає».

Проєкт було створено у 2014 році з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія для духовної підтримки учасників Майдану та їх родичів, але практично одразу він став опорою для всіх, кому була потрібна підтримка.

«Особливо важливою духовна та психологічна підтримка стала зараз, під час війни. У нас працюють священники з вищою освітою, які мають багаторічний досвід спілкування з людьми як на парафіях, так і на телефонній лінії.Щодня чергують по двоє, щоб легше було додзвонитися», — розповів голова Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян.

Священники, які працюють на лінії довіри, можуть допомогти у вирішенні духовних питань, а також надати психологічну підтримку людям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

«Зателефонувавши на нашу гарячу лінію, можна розповісти про будь-яку свою проблему і вже стане легше. Служба духовної підтримки стане в нагоді і тим, хто ще не прийшов до Церкви, вагається і не спілкуватиметься зі священником у храмі. Тут такі бар’єри зникають», — зазначив отець Сергій.

Також за словами протоієрея Сергія Екшияна, до «Надії» можуть звернутися люди, які соромляться запитати щось у свого священника. «Тут все анонімно», — пояснив він.

Ще одна функція служби духовної підтримки – прохання про молитву. Людина може зателефонувати, назвати своє ім’я та імена своїх близьких, і священники молитимуться за цих людей.

За роки існування проєкту священники-консультанти опрацювали понад 52 тис. дзвінків.

«Ми допомагаємо будь-кому, хто потрапив у складну життєву ситуацію. “Надія” не ділить, не оцінює і не засуджує людей. Тут можна просто поговорити про життя, отримати кваліфіковану духовну підтримку, або просто попросити помолитися. Ваша розмова залишиться анонімною», – розповіли у службі підтримки.