Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії зібрали 100 тисяч гривень для українських захисників


9 жовтня під час благодійного концерту у Рівному, який організувала та провела Рівненська єпархія, зібрали 100 тисяч гривень для українських захисників. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії.

Благодійний концерт «Дякую Богу! Молимось за ЗСУ» проходив з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Пимена й зібрав велику кількість людей з різних куточків Рівненщини.

З вітальним словом до усіх присутніх на початку концерту звернувся владика Пимен, дав кілька порад, як християнину ставитись до усього що відбувається, як не впасти у відчай та залишатись людиною.

У концерті взяли участь відомі виконавці – отець Олександр Клименко та Галина Куришко, переможець та півфіналістка телевізійного проєкту «Голос країни», Дарія Бугайчук, учасниця «Голас країни. Діти», а також виступили рівнянка Анна Орловська, сімейне тріо Така -ВЕРЕЩУК, студентки Городоцького Духовного училища.

Під час концерту вдалося зібрати суму у 100 тисяч гривень.

«На концерті ми озвучили суму 92 тисячі гривень, без врахування коштів зі скриньки, яка стояла перед входом до зали, коли ж підбили підсумки, виявилось рівно 100 тисяч гривень, – розповів протоієрей Василь Начев, один з організаторів концерту. – У ці дні відбуватимуться інші благодійні заходи на всіх парафіях єпархії, хотілося б зібрати гроші на придбання автомобіля для ЗСУ».

Загалом концерт тривав дві години, глядачі розчулено плакали, реагували з теплом на кожного виконавця. Довго не розходились та залишались на вулиці після завершення заходу, робили спільні фото, спілкувались з артистами, які вийшли до глядачів.