Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Митрополит Лука закликав здавати кров та допомагати постраждалим від обстрілів


9 жовтня митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука закликав допомогти у розборі завалів, а також здати кров для постраждалих від обстрілів у Запоріжжі. Про це повідомляє прес-служба Запорізької єпархії.

«В останні кілька днів наше місто Запоріжжя зазнало низки обстрілів, внаслідок яких було зруйновано житлові будинки та постраждали мирні жителі. Співробітники МНС та лікарі доблесно борються за життя потерпілих, а працівники комунальних служб упорядковують місця влучення снарядів. Для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій потрібно багато людей, тому я закликаю всіх небайдужих надати допомогу в розборі завалів та приведенні територій у порядок, ніж хоч трохи полегшити працю співробітникам державних установ», – зазначив ієрарх.

Владика закликав усіх, хто може записатися до лав добровольців на сайті «ДОБРОВІЛЬНА ТА МІСЦЕВА ПОЖЕЖНА ОХОРОНА» щоб, у разі екстреної необхідності, стати помічником у благій справі порятунку людей.

«Також можна взяти участь у справі порятунку людей, здавши кров у Запорізькому обласному центрі переливання крові. Пам’ятайте, що “весь закон в одному слові полягає: люби ближнього твого, як самого себе” (Гал. 5:14)», – нагадав митрополит Лука.