Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Влада села Сокіл зрізала замки на храмі УПЦ і передала його ПЦУ


Храм УПЦ у селі Сокіл захопили прихильники ПЦУ за допомогою місцевої влади.

У селі Сокіл Рожищенської громади чиновники Волинської ОДА зрізали замки на Троїцькому храмі УПЦ, оголосивши його при цьому власністю держави, та передали храм ПЦУ. Про це повідомляє volynnews.

Як сказано в повідомленні, місцева влада планувала здійснити «перехід» громади до ПЦУ ще навесні, проте зіткнулася з протестом парафіян. Тоді в справу втрутилася Волинська ОДА, представники якої заявили, що храм УПЦ – власність держави, та передали її у користування ПЦУ.

Прихильники Думенка, прийнявши храм у користування, вирішили провести перевірку «сакральних речей, які перебувають на обліку в держреєстрі», і розпочали пошук ключів від храму.

«Жінка, якій священник передав ключі, зазначила, що хотіла віддати їхній старості села, але той брати їх відмовився. «Ніхто не хотів ті ключі у себе залишати. Так само матушка просила забрати. Ті ключі я залишила біля церкви. Але там, де я їх залишила, я їх не знайшла. Зараз де ключі, я не знаю»», – пише volynnews.

Тоді прихильники ПЦУ вирішили спиляти замок та виламати внутрішні двері. Храм розкривали під наглядом працівників поліції.

Після інвентаризації «клірик» ПЦУ звершив богослужіння у захопленому храмі.

Парафіяни УПЦ разом зі своїм пастирем моляться у церковному домі.
СПЖ,Фото: volynnews.com