Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЄЛГРАД. Тисячі вірян вийшли на ходу проти гей-параду


У столиці Сербії відбувся масовий мітинг на захист традиційних цінностей, організований православними активістами та патріотичними партіями.

14 серпня тисячі людей пройшли вулицями Белграда (Сербія), протестуючи проти гей-параду, який має відбутися у період з 12 по 18 вересня. Про це повідомила лідер партії «Завітники», депутат парламенту Міліца Джурджевич на своїй сторінці у Facebook. Організаторами ходи стали партія «Завітники», православні та патріотичні об’єднання.

«На захист Сербії, сім’ї, дітей, шкіл і святинь від анонсованого содомітського приниження, яке нам агресивно нав’язують вітчизняні та світові ЛГБТ-активісти. Ходом та молитвою як церковно-народний собор станемо на захист Сербії під стягом святого Савви та святого Теодора Вршацького!» – йшлося у листівках, що закликали взяти участь у ході.

Протестувальники скандували «Не допустимо гей-параду та окупації Заходу», «Не віддамо святині», «Руки геть від наших дітей». В акції взяли участь люди різного віку, багато священнослужителів. Протестувальники несли прапори Сербії, хрести та ікони. Хода пройшла перед белградською резиденцією Сербського Патріархату і закінчилася перед церквою Святого Марка на Ташмайдані. Про це повідомляє danas.rs.

Організатори акції повідомили, що єпископ Никанор благословив духовенство, ченців та віруючих Банатської єпархії на участь у мітингу проти Європрайду під назвою «Белград – місто Богородиці».

Хода проти гей-параду відбулась у перший день Успенського посту. Організатори закликали не зупинятися та звершити хресний хід на захист святинь у свято Успіння Пресвятої Богородиці, 28 серпня.

«Гідно, мирно, по-християнськи. За сім’ю та традицію. Народ не хоче євросміття в Сербії. Це сигнал. Продовжуємо разом рухатися далі», – написала про ходу депутатка Міліця Джурджевич.

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що розуміє позицію Сербської Православної Церкви. Він зазначив, що офіційного дозволу на проведення гей-параду поки не видано.
СПЖ