Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Парафія УПЦ повернулася до богослужбового життя у храмі, який раніше незаконно опечатали


22 травня відновилися богослужіння в Успенському храмі села Михайлівка Хмельницької області, який раніше незаконно опечатали. Напередодні правозахисниця Вікторія Кохановська зірвала незаконні печатки із дверей церкви. Відеозвіт своїх дій вона опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук.

21 травня Вікторія Кохановська у прямому ефірі показала глядачам документи на Успенський храм громади УПЦ: печатку, витяг їхнього держреєстру, технічний паспорт, договір оренди землі тощо.

Коментуючи незаконне опечатування Успенського храму, правозахисниця заявила: «13 травня, як зараз зазвичай у нас відбувається, під крики, хайп та гасла патріотизму староста села дозволив собі опечатати храм». Вікторія Кохановська заявила, що надала правоохоронцям відеодокази незаконності дій старости, і запросила їх приїхати до храму, на що отримала відповідь, що їй «нічого не заважає» самостійно розв’язувати проблему. Проти старости села, який незаконно опечатав храм у Михайлівці, порушено кримінальну справу.

«Я зриваю (печать, – ред.) особисто. І з цього моменту відбуватимуться богослужіння. І нехай правоохоронці забезпечать охорону громадського порядку, – заявила юрист і звернулася до старости. – А ви знаєте, що ви взагалі не мали права виносити свою печатку із приміщення? Цією печаткою ви можете скріплювати лише своє внутрішнє розпорядження».

Наступного дня юрист опублікувала відео з храму, де відбулося богослужіння, й написала: «Храм з якого ще вчора зривала наклейки з дверей, так званих патріотів. Верховенство права та законодавства України! Особисто від себе дякуємо правоохоронним органам, які належним чином виконували свої обов’язки щодо забезпечення охорони громадського порядку».

В опублікованому відеозверненні парафіяни храму повідомили, що їхній настоятель отець Андрій благословив з першого дня війни щодня молитися за мир та українських воїнів, імена яких подавали до храму усі мешканці Михайлівки, навколишніх сіл та Хмельницького. У переліку близько 500 імен. Віруючі розповіли, що багато їх рідних та близьких воюють на фронті.

«Ми всі, прихожани храму, вдячні за те, що можемо знову молитися у храмі, причащатися Святих Христових Таїн. Молимось не лише за наше село, а за всю Україну, за всіх воїнів, які у нашому списку. Нехай Бог благословить нас, щоб ми могли ходити в храм і молитися за всіх», – сказала одна з парафіянок.