Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкову літургію у Покровському монастирі


22 травня, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря Києва, повідомляє news.church.ua.

Предстоятелю УПЦ співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням молилася настоятелька монастиря ігуменія Калісфенія із сестрами обителі. Піснеспіви виконував хор насельниць Покровського монастиря.

Після читання святого Євангелія Блаженніший звернувся до вірян зі словом проповіді.

За літургією помолилися за мир на українській землі, що Господь зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Блаженніший попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив бранців, зцілив хворих і дав притулок тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Онуфрій звершив хіротонії двох студентів ІІ курсу магістратури Київської духовної академії. Священником став диякон Василь Яворський. У диякони Предстоятель УПЦ висвятив Владислава Баранова.

Богослужіння завершилося хресним ходом навколо собору та молитвою до святителя Миколая Чудотворця.

Після відпусту Блаженніший привітав насельниць та парафіян обителі зі святом та побажав, щоб молитвами святого Миколая Господь благословив нашу землю миром.