Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У Городницькому ставропігійному Свято-Георгіївському монастирі освячено новий храм


14 вересня, в день церковного новоліття та дня пам’яті прп. Симеона Стовпника, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні сонму архієреїв УПЦ, духовенства Городницького ставропігійного Свято-Георгіївського чоловічого монастиря і гостей у священному сані звершив освячення храму на честь ікони Божої Матері «Утамуй мої печалі» та Божественну літургію у Свято-Георгіївському ставропігійному монастирі в смт. Городниця Житомирської області.
За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після Божественної літургії було звершено Хресний хід навколо храму, після чого владика Антоній привітав намісника Свято-Георгіївського ставропігійного монастиря архієпископа Городницького Олександра, братію і парафіян обителі з престольним святом одного з храмів монастиря та передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.