Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистому засіданні з нагоди 25-річчя Конституції України

28 червня 2021 року, у 25 річницю прийняття Конституції України, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистостях, які відбулися у Верховній Раді України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В урочистому засіданні взяли участь: Президент України Володимир Зеленський; народні депутати України дев’ятого та попередніх скликань; Голови Верховної Ради України попередніх скликань; Президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко; Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів України; керівники судової гілки влади; судді Конституційного Суду України; Голова Верховного суду; присутні посадові особи, яких Верховна Рада України обирає, призначає і надає згоду на призначення на посаду; Секретар Ради національної безпеки України, Голови обласних рад; Київський міський голова; Предстоятелі церков і релігійних організацій України; глави дипломатичних представництв іноземних держав та керівники представництв міжнародних організацій акредитованих в України; представники засобів масової інформації; інші офіційні особи.

У сесійній залі було продемонстровано історичні кадри кінохроніки подій прийняття Конституції України, які відбулися 25 років тому. Воїни Почесної варти внести Конституцію України, й у виконанні хору прозвучала «Молитва за Україну» М. Лисенка.

Перед учасниками урочистого засідання виступив Президент України Володимир Зеленський, який нагадав, що «чверть століття тому, саме в цей день, саме в цій залі, народився дуже важливий символ нашої історії, нашої незалежності та нашої держави» і привітав всіх із цим великим, особливим, подвійним святом – з Днем Конституції України та 25-ю річницею з дня її ухвалення.

Далі відбулися виступи Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та інших гостей.