Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архиєпископ Миколай: Приїзд патріарха Варфоломія — це виклик громадянам України, які пережили насилля

 

Запланований візит Константинопольського патріарха Варфоломія може спричинити нову хвилю гонінь на УПЦ та є справжнім викликом громадянам України, які пережили насилля внаслідок його антиканонічних дій. Про це архієпископ Васильківський Миколай відзначив 30 червня 2021 року під час круглого столу «Основний Закон і реалії свободи віросповідання в Україні. Як працює Конституція України стосовно Української Православної Церкви?»  

За словами архієпископа Миколая, саме антиканонічні дії Константинопольського патріарха Варфоломія та надання ним українським розкольникам томосу дало поштовх для посиленого тиску і гонінь на вірян Української Православної Церкви.

”О, так ми канонічні, і тепер можемо робити, що захочемо! Кров, захоплення храмів… Де там мир, де любов до Бога, до ближнього, де віра в Бога? Це внутрішня суть організації, яка отримала томос від патріарха Варфоломія», – додав він.

А тому, на переконання владики, приїзд патріарха Варфоломія до України – «це виклик навіть не Українській Православній Церкві, це виклик громадянам України, які пережили насилля над собою».

Окрім того, на його думку, «візит патріарха Варфоломія в Україну підштовхне до нової хвилі насильства над УПЦ».

Як підсумував владика, заради збереження релігійного миру в Україні та спокою, потрібно звернутися до Президента та Уряду з закликом скасувати приїзд патріарха Варфоломія.