Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ.Митрополит Анатолій освятив новозбудований храм для православних поліщуків


Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій, на запрошення церковної громади села Великі Селища Березнівського району Полісся, прибув для освячення новозбудованого Свято-Покровського храму.

Під час Чину освячення, по благословінню Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Владика Митрополит заклав святі мощі у хрестовину святого Престолу. Після чину освячення була звершена перша Божественна Літургія архієрейським чином.

Архіпастирю співслужили: благочинний Березнівського благочиння – протоієрей Ігор Коспа, ієромонах Євфімій (Савчук) – настоятель Свято-Покровського храму с. Великі Селища; виконуючий обов’язки намісника Свято-Покровського чоловічого монастиря села Хотинь – ігумен Макарій (Коломієць) та духовенство благочиння.

На малому вході по благословінню Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, владика митрополит возвів настоятеля храму ієромонаха Євфимія в сан ігумена та за труди по будівництву храму нагородив його Хрестом з прикрасами.

По завершенні богослужіння митрополит Анатолій виголосив проповідь, в котрій розкрив значення Храму для віруючих людей та відзначив меценатів церковними нагородами.