Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Інформація щодо переходу парафії села Фарбоване у підпорядкування ПЦУ не відповідає дійсності


Інформація щодо переходу парафії села Фарбоване у підпорядкування ПЦУ не відповідає дійсностіУ ЗМІ з’явилось повідомлення про начебто перехід релігійної громади на честь Успіння Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви села Фарбоване у підпорядкування ПЦУ. У зв’язку з цим юридичним відділом Бориспільської єпархії Української Православної Церкви надається наступне роз’яснення.

Інформація щодо переходу парафії села Фарбоване у підпорядкування ПЦУ не відповідає дійсності. Так, з 2001 року в селі Фарбоване Бориспільського району Київської області діє парафія на честь Успіння Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви. Молодий священик Євгеній Зотов, який служив на парафії близько одного року, вирішив перейти до ПЦУ.

Релігійна громада с. Фарбоване залишається у лоні канонічної церкви. Так, під час проведених зборів віруючих громадян – членів релігійної громади с. Фарбоване, було вирішено не змінювати конфесійної приналежності та залишатись у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Онуфрія Митрополита Київського і всієї України. Тобто переходу релігійної громади на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Фарбоване Української Православної Церкви до ПЦУ не відбувалось.

Більш того, парафіяни засудили дії отця Євгенія та просять правлячого архієрея призначити нового настоятеля.