Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Ієрарх Болгарської Церкви: Єдина канонічна Православна Церква в Україні – та, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)


“Ваша Церква знаходиться в часі випробувань, в часі гонінь, але при цьому ви з допомогою Божою духовно зростаєте. Ми беремо приклад віри у духовенства і народу України”.

Про це сказав митрополит Ловчанський Гавриїл 15 травня під час візиту у Полтавську єпархію й передав благословення Предстоятеля Болгарської Православної Церкви Святішого Патріарха Неофіта всім вірним Української Православної Церкви.

У день пам’яті святителя Афанасія, Патріарха Царгородського, Лубенського чудотворця, владика співслужив митрополиту Полтавському і Миргородському Филипу під час Божественної літургії у Мгарському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Полтавської єпархії.

Після завершення богослужіння був звершений Хресний хід навколо храму, після якого митрополит Филип звернувся до Високопреосвященнішого митрополита Гавриїла зі словами подяки за візит в Мгарську обитель і спільну молитву.

Своєю чергою митрополит Гавриїл подякував митрополиту Филипу за запрошення вознести свої молитви в історичному монастирі, а також передав благословення Святішого Патріарха Болгарського Неофіта всім вірним, а у своєму архіпастирському слові підкреслив, що єдина канонічна Православна Церква в Україні – та, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій.

“Святіший Патріарх Неофіт Болгарський мене всерадостиво благословив приїхати і взяти участь (у богослужінні – ред), – сказав ієрарх Болгарської Православної Церкви. – Я Вас хочу, дорогий владико, привітати від кліру, від духовенства і від віруючих християн нашої єпархії, які в цей час мають особливу любов до вашої Святої Церкви. Тому, що ваша Церква знаходиться в часі випробувань, в часі гонінь, але при цьому ви з допомогою Божою духовно зростаєте. Ми беремо приклад віри у духовенства і народу України. Є тільки одна Церква і цю Православну Церкву в Україні представляє Українська Православна Церква, яку очолює Митрополит Онуфрій і тут у вашій єпархії Ви”.

Владика також додав, що “Божа благодать дається тільки там, де дотримуються канони та догмати”. “Якщо ми їх не дотримуємося, ми можемо служити, ми можемо приходити…, але благодаті ми не отримаємо.Господь з вами, Господь дає Вам радість, Господь дає спасіння”, – зазначив митрополит Гавриїл.