Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Суд визнав факт переслідування священника Максима Йоєнко і громади УПЦ в Золочеві

12 квітня слідчим суддєю Золочівського районного суду Львівської області розглянута скарга родини священника УПЦ Максима Йоєнко на постанову слідчого Золочівського районного відділу поліції про закриття кримінального провадження (справа щодо розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті відносно родини священика, позбавлення приватної власності та видворення з м. Золочів).

За результатами розгляду постанова слідчого про закриття кримінальної справи визнана протиправною та скасована.

Скасовуючи постанову про закриття кримінального провадження слідчий суддя погодився з твердженнями потерпілої сторони про те, що досудове розслідування проведено неповно та не об’єктивно, постанова про закриття кримінального провадження є необґрунтованою, немотивованою, а кримінальне провадження закрито передчасно.

Юристи Спілки православних адвокатів вважають, що тільки шляхом притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності можливо досягти завдань кримінального судочинства та поновити права та інтереси місцевих вірян.

19 квітня Тернопільський адміністративний суд задовольнив позов дружини священника Максима Йоенко Шаховал Ольги Володимирівни проти Золочівського міської ради і визнав протиправним рішення про знесення огорожі в будинку їх сім’ї.

«Таким чином, судове рішення ще раз підтвердило відсутність підстав в органів місцевої влади щодо втручання в приватне життя родини священика УПЦ, а також наявність упередженого ставлення до нього та його родини, внаслідок чого своїми діями міська влада безпідставно втручається не лише в особисте життя сім’ї священика, а й чинить супротив у здійсненні релігійних потреб місцевої релігійної громади УПЦ», — відзначили юристи.