Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Священнослужителі єпархії разом з медиками лікарняних закладів міста провели ZOOM-конференцію щодо пандемії коронавірусу


Відбулася онлайн-зустріч представників охорони здоров’я Львівщини зі священнослужителями Львівської єпархії Української Православної Церкви. З благословення Керуючого єпархією митрополита Львівського і Галицького Філарета до бесіди долучилися більше 20 священнослужителів. Організаторами зустрічі виступила Львівська міська рада.

Духовенство і лікарі обговорювали насущні питання, щодо посилення заходів епідеміологічної безпеки під час богослужінь в храмах.

Лікар-епідеміолог Олена Баваровська розповіла про особливості нового штаму вірусу, який зараз розповсюджується Львівщиною. У порівнянні з тим, котрий поширювався на початку пандемії навесні 2020 року, новий вид вірусу COVID-19 має інші характеристики. Лікар зазначила, що «на території України циркулюють два мутованих варіанти: це Британський і Південно-Африканський варіанти вірусу. Вони мають менший інкубаційний період, призводять до більш важких ускладнень, а також ними уражаються більш молоді групи населення».

Лікар-хірург Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова Андрій Микуш поділився своїм досвідом лікування хворих на коронавірус. «У нашій лікарні щоденно госпіталізують близько 30-50 хворих на коронавірусну інфекцію. Близько 10-15 пацієнтів щодня помирає від неї. Якщо раніше хвороба уражала людей старшого віку, то зараз – молодь. Легені наче «згорають». Хвороба наносить шкоду багатьом системам і органам людини. Люди стають більше емоційно не стабільними».

Лікарі зазначили особливу необхідність розуміння сучасної ситуації представниками духовенства, оскільки саме вони мають велику повагу і довіру парафіян, тому можуть роз’яснювати їм ризики, пов’язані із хворобою, та наголошувати на важливості дотримання заходів епідеміологічної безпеки.

Після доповідей медики відповіли на запитання, які найбільше цікавили священнослужителів.

Секретар Львівського єпархіального управління протоієрей Олександр Іванченко від імені духовенства єпархії подякував організаторам і лікарям за можливість такого спілкування та надану актуальну інформацію.