Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженнійший Митрополит Онуфрій: «Легше перемагати зграї ворогів, простіше підкорювати землі, аніж перемогти себе самого»


«Боротьба з собою — це найважча праця, яка лише існує. Легше перемагати зграї ворогів, простіше підкорювати землі, аніж перемогти себе самого».

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді в Неділю Хрестопоклонну.
Предстоятель розповів для чого Церква в третю неділю Великого посту пропонує християнам для поклоніння Святий Животворящий Хрест Господній.

«Хрест був знаряддям ганебної смерті, на якому розпинали злочинців, розбійників. А коли Господь був розіп’ятий на ньому, то хрест став знаряддям нашого спасіння, отримав таку божественну силу, яка проганяє сили демонів, зміцнює людину на її земному шляху і допомагає повернутися на Небо, в Царство Боже», — пояснив Архіпастир.

В середині великопісного періоду Свята Церква пропонує силу чесного Животворящого Хреста для зміцнення.

«Звершуючи свій піст, кожен у міру своїх сил, ми вже втомилися трішки від цієї дуже важкої праці, — сказав Блаженніший владика. — Боротьба з собою — це найважчий труд, який існує. Легше перемагати зграї ворогів, простіше підкорювати землі, аніж перемогти себе самого. У цій боротьбі з самим собою, зі своїми пристрастями, з пороками, зі своєю вітхою людиною Свята Церква пропонує нам допомогу — допомогу Святого Животворящого Хреста».