Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У день пам’яті апостола Андрія Первозваного єпископ Афанасій відвідав гониму громаду села Широке


13 грудня, у неділю 27-у після П’ятидесятниці та день пам’яті апостола Андрія Первозваного, вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій з архіпастирським візитом відвідав гониму громаду на честь Покрови Божої Матері села Широке Горохівського району.
Під час сумнозвісних подій початку 2019 року церкву передали громаді “ПЦУ”, але нині православні збираються на молитву у приміщенні яке своїми силами переобладнали під типовий храм.
Цього дня владиці співслужили настоятель місцевої громади священник Ігор Боднарчук.
На малому вході настоятель місцевої громади був нагороджений хрестом з прикрасами.
Опісля прочитання Євангелія архієрей звернувся до присутніх зі словом проповіді.
Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Наприкінці богослужіння владика Афанасій передав вітання від керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла, а також наголосив і на тому, що будь-які випробування роблять віруючу громаду тільки сильнішою. Відтак,владика Афанасій побажав усім вірянам завжди і в усьому звертатись у молитвах до Богородиці.
У свою чергу, отець настоятель щиро подякував Архіпастирю й усім присутнім за спільну молитву та підтримку у такі не прості часи.

Автор Редактор Головний