Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У М’ятині освячено храм УПЦ, який було зведено замість захопленого

10 листопада 2020 року, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, секретар Рівненської єпархії протоієрей Олександр Єгоров звершив освячення новозбудованого храму на честь святої великомучениці Параскеви П’ятниці у с. М’ятин Гощанського району Рівненської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Рівненської єпархії.

Після звершення Чину освячення храму секретар єпархії у співслужінні зі священниками Гощанського благочиння здійснив Божественну літургію.

Після святкового богослужіння секретар єпархії привітав усіх присутніх зі святом, а також передав архіпастирське благословення і щирі побажання від керуючого єпархією митрополита Варфоломія. Настоятель храму о. Максим подякував усім, хто цього дня прибув розділити духовне торжество і своєю жертвою допоміг будівництву храму.

За словами настоятеля ієрея Максима Катеринчука, храм було зведено за сприяння благодійного фонду «Фавор» та пожертв від меценатів і парафіян.

Як зазначили в єпархії, причиною зведення церкви послужило захоплення попереднього храму релігійної громади УПЦ, яке сталося 27 вересня 2014 року на свято Воздвиження Чесного Хреста, прихильниками тоді ще УПЦ КП. Тому православна громада була вимушена шукати місце для молитви.

Спочатку богослужіння звершувались у житловому будинку однієї з парафіянок, пізніше добрими людьми була подарована земельна ділянка під будівництво нового храму. На кошти парафіян і меценатів був придбаний вагончик, який облаштували під храм. Поки проводилось будівництво нового храму, цей маленький храм у вагончику був духовним затишком для гнаних вірян.