Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У єпархії пройшли торжества з нагоди пам’яті перенесення мощей преподобномучениці Анастасії Римлянки


26 червня, Українська Православна Церква молитовно шанує пам’ять перенесення чесної глави святої преподобномучениці Анастасії Римлянині з Волині до Житомира. В цей день у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, куди і була перенесена глава угодниці Божої, було звершено урочисту Божественну літургію архієрейським чином.
Православні житомиряни особливо почитають цей святий день, бо преподобна мучениця являється особливою покровителькою міста, і до неї звертаються у своїх молитвах не тільки жителі обласного центру, але і православні усього світу.

За Євхаристичним богослужінням митрополиту Житомирському і Новоград-Волинському Никодиму співслужили: секретар єпархії архімандрит Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв), намісник Тригірського Преображенського монастиря архімандрит Галактіон (Корінчук), отці благочинні, духовенство Житомира та інші.

Під час богослужіння було піднесено прохання та молитви за припинення пандемії у світі та швидке одужання хворих.

Наприкінці молитви митрополит Никодим виголосив проповідь, в якій торкнувся історії чудесної події перенесення глави великої святої із Волині до Спасо-Преображенського собору Житомира. Його Високопреосвященство згадав тих святителів, які приклали зусилля для встановлення свята та прославлення преподобномучениці Анастасії на теренах православної Житомирщини.

Собор духовенства та усіх мирян владика привітав зі святом та побажав усім міцного здоров’я та усіх милостей від Бога за молитвами святої Анастасії Римлянки.

Прес-служба Житомирської єпархії