Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. У єпархії відбулось велопаломництво православної молоді


З благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, відбулось велопаломництво, організоване Молодіжним відділом Криворізької єпархії, разом з клубом велотуризму “Горинзонт”.

Шлях велопрочан пролягав від м. Кривого Рогу до с. Іскровка, де в Хрестовоздвиженському храмі спочивають мощі священномученика Миколая Іскровського.

Старовинний храм на честь Воздвиження Хреста Господнього був збудований на початку 20 ст. на кошти, котрі для будівництва церкви виділив особисто святий цар-страстотерпець Миколай ІІ. У роки червоного терору, коли храми руйнувались, а священнослужителів ув’язнювали та страчували, постраждав і настоятель Хрестовоздвиженського храму священик Миколай. Стягнувши отця Миколая за волосся з дзвіниці вбивці довго знущались над священнослужителем та врешті розстріляли його. 17 липня 2001 року Священний Синод Російської Православної Церкви під головуванням Патріарха Московського і всієї Русі Олексія II постановив прославити протоієрея Миколая в лику святих. Мощі угодника Божого були віднайдені в тому ж році і нині спочивають в храмі, де служив святий.

Велопаломництво очолили Голова Молодіжного відділу Криворізької єпархії протоієрей Антоній Бондар та настоятель храму святого великомученика Димитрія Солунського ієрей Миколай Беденко, котрі по прибутті до Хрестовоздвиженського храму с. Іскровка звершили для прочан молебень з акафістом священномученику Миколаю Іскровському перед його святими мощами та помазали богомольців освяченим єлеєм.

Також, всі бажаючі мали змогу зануритись в цілющі води святого джерела священномученика Миколая.