Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Сергій: У нас 25 храмів захоплено, але усі священники залишилися в УПЦ і “намагаються мати мир з усіма”


Усі священнослужителі Тернопільської єпархії залишилися вірними канонічній Церкві та продовжили своє служіння, навіть тоді, коли їхні храми захопили представники «ПЦУ». Про це розповів митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій в сюжеті «ВИТРАЖИ: о вере в красках».
«Дякуємо Богові за те, що у нас більше як 25 храмів відібрали, але усі священники залишилися з відданою паствою, вірною Церкві Христовій і продовжують своє служіння в будь-яких умовах», — сказав керуючий Тернопільською єпархією.
За словом владики, «найголовніше, дай Бог це зберегти, — вони намагаються бути в мирі не тільки між собою, але намагаються бути в мирі з тими, через кого Бог позбавив їх храму зовнішнього, але вони бережуть храм душі».
«І підтвердження того, що вони живуть благодаттю Божою у своїй душі є те, що вони не озлобляються проти, м’яко кажучи, недругів, а навпаки моляться, співчувають і, як апостол говорив, «намагаються мати мир з усіма» (Євр. 12:14). Це, напевно, одна з найголовніших дій, які зараз народ зазнає, переживаючи такі випробування. Тому ми дякуємо Богові, що є такий народ, є такі священники. Значить — живий Господь, жива віра», — сказав митрополит Сергій.