Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Єпископ Дубенський Пимен покинув Рівненську ОДА під час спільної молитви представників протестантських деномінацій і очільників ПЦУ, щоб не порушувати 10 Апостольське правило

Єпископ Дубенський Пимен покинув Рівненську ОДА під час спільної молитви представників протестантських деномінацій і очільників ПЦУ, щоб не порушувати 10 Апостольське правило.
12 березня у Рівненській обласній державній адміністрації відбулася зустріч усіх очільників церков області для обговорення можливості проведення богослужінь в умовах карантину , що оголосили через стрімке поширення короновірусу.
«Нас просили утриматись від масових заходів – розповідає єпископ Дубенський Пимен , вікарій Рівненської єпархії УПЦ. – Не проводити масштабних Хресних ходів чи молебнів за участю великої кількості людей, розповідати про можливі загрози поширення вірусу.»

Після обговорення один із очільників протестантської церкви запропонував помолитись за мир і здоров‘я українського народу .

« Я змушений був покинути залу ОДА в цей момент , адже беручи участь у цій молитві , я б порушив 10 Апостольське правило, яке наголошує : «Якщо хто помолиться з відлученими від спілкування церковного , навіть у домі, сам буде відлучений.» – коментує свій вчинок владика Пимен. – І не треба журналістам робити з цього хайп. Я і віруючі нашої церкви постійно молимось за український нарор і за мир. А ще ми піклуємось про чистоту нашої віри , раджу і іншим очільникам церков не забувати про такий важливий аспект .»

Рівненські Інтернет – видання вже засудили вчинок єпископа Дубенського Пимена у ряді публікацій, які виклали без коментарів та пояснень владики.