Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Єрусалимський Патріарх зустрівся з паломниками Запорізької єпархії УПЦ


23 грудня духовенство та віруючі Запорізької єпархії УПЦ на чолі з митрополитом Запорізьким і з Мелітопольським Лукою розпочали своє паломництво на Святу Землю. Про це повідомляє прес-служба єпархії.
24 грудня, після звершення Божественної літургії в Горненському жіночому монастирі, паломники зустрілися з Блаженнішим Патріархом Святого Граду Єрусалима і всієї Палестини Феофілом III.
Його Блаженство тепло подякував членам делегації Запорізької єпархії УПЦ за візит і висловив сподівання, що благодать Святої Землі допоможе в спільній молитві.
«Ми віримо, що благодать святих місць, благодать Святої Землі допоможе вам правильно зрозуміти й відчути на собі чудо втілення Господа. Саме тут, у святому граді Єрусалимі, особливо коли молимося на святому Гробі Господньому, ми можемо найбільш повно зрозуміти, як саме чудо втілення Господа, так і те, що Господь взяв на Себе людську природу, щоб звільнити нас, зробити нас вільними. Наша молитва допомагає нам зрозуміти та знайти цю свободу. А Єрусалим якраз і є те місце, де особливо сильна наша християнська молитва. Сила нашої Церкви в молитві та в богослужінні. Божественна літургія є основою і фундаментом нашої Церкви. Молитва для віруючого є джерелом сили та життєвої енергії, — як духовної, так і тілесної», — зазначив Блаженніший Патріарх Феофіл.