Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. На Волині громади УПЦ захоплених храмів продовжують богослужбове життя та святкують Воскресіння Христове


Попри те, що храми було захоплено прихильниками «ПЦУ, громади УПЦ села Клепачів і села Красноволя Волинської області продовжують своє Богослужбове життя в пристосованих приміщеннях, а всі складнощі і негаразди їм допомагає перемагати Пасхальна радість. Про це повідомив у Facebook прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський.
Свято-Михайлівська громада УПЦ села Красноволя Маневицького району, храм якої одним із перших було захоплено після створення «ПЦУ», зустріла Воскресіння Христове в молитві в будинку священика.

Як розповів о.Олег, кілька останніх тижнів перед Великоднем прихильники «ПЦУ» штурмували хатинку настоятеля свято-Михайлівської громади УПЦ в с. Красноволя, «вимагаючи, щоб він зі своєю сім’єю йшов геть… в нікуди». Іншого житла в настоятеля громади УПЦ о. Андрія з дружиною і дітьми немає.

«Попри це серця православних красновольців у Пасхальну ніч були сповнені тихою радістю, яку ніхто не зміг і не зможе в них відібрати. Дай Бог, щоб і у батюшки, і в тих, хто з ним залишився, все завершилося, як найкраще, а Пасхальна радість, як і тепер, завжди допомагала перемагати усі складнощі», — написав речник Волинської єпархії.