Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Підозрюваним у підпалах храмів УПЦ продовжили тримання під вартою

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя продовжив до 14 червня 2019 року утримання в Запорізькому слідчому ізоляторі для трьох молодих людей, яких підозрюють у підпалах храмів УПЦ у Запоріжжі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Перший запорізький».

Йдеться про підпал храму на честь Іоанна Богослова на вулиці Товариської в Дніпровському районі міста, який було здійснено 16 лютого 2019 року, після серії аналогічних актів вандалізму в храмі-каплиці на честь святої рівноапостольної княгині Ольги на бульварі Шевченка та храму в Шевченківському районі міста.

Правоохоронці тоді заявили, що на місці злочину затримали підозрюваного організатора і двох виконавців підпалу. Спочатку суд визначив їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а пізніше слідство попросило продовжити термін досудового розслідування для підготовки всіх матеріалів до суду.

Захисники підозрюваних просили обрати більш м’яке покарання, як мінімум у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Однак у матеріалах слідства цей інцидент позначений не просто, як підпал будівлі, а як умисний злочин «з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту і міжнародного ускладнення». Нападки пов’язують із подіями, пов’язаними з отриманням томосу та створенням «ПЦУ».

У результаті суд постановив залишити підозрюваних у СІЗО до 14 червня. Адвокати подали апеляційну скаргу і просять переглянути рішення суду першої інстанції.