Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У 27-му річницю Харківського Архієрейського Собору викладачі та студенти КДАіС помолилися за спочилих учасників Собору


28 травня, у 27-му річницю Харківського Архієрейського Собору Української Православної Церкви, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, на могилі приснопам’ятного Блаженнішого Митрополита Володимира, що знаходиться біля Академічного храму на честь Різдва Божої Матері, була відслужена заупокійна літія за спочилими учасниками Собору. Про це повідомляє а сайт КДАіС.
Зокрема завідувач заочним сектором та духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні академічного духовенства очолив заупокійну літію за спочилими учасниками історичного Харківського Архієрейського Собору: Блаженнішим Митрополитом Володимиром (Сабодан, +2014), митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом (Руснак, +2011), митрополитом Вінницьким і Могилів-Подільським Макарієм (Свистун, +2007), митрополитом Чернігівським і Ніжинським Антонієм (Вакарик, +2003), митрополитом Полтавським і Кременчуцьким Феодосієм (Дикун, +2001), архієпископом Мукачівським і Ужгородським Євфимієм (Шутак, +2000), архієпископом Кіровоградським і Олександрійським Василієм (Васильцев, +1998), архієпископом Сумським і Охтирським Никанором (Юхимюк, +1997) та єпископом Дніпропетровським і Криворізьким Глібом (Савин, +1998).

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

За богослужінням молилися викладачі, студенти та парафіяни храму.

Нагадаємо, Харківський Архієрейський Собор Української Православної Церкви відбувся 27-28 травня 1992 року в Харкові на території Свято-Покровського монастиря під керівництвом митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (Руснака, +2011). Більшістю голосів учасники Собору обрали Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України митрополита Володимира (Сабодана, +2014).