Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Прихильники «ПЦУ» повернули ключі настоятелю захопленого храму у Мизове на Волині


Особи, що захопили храм у с. Мизове Старовижівського району на Волині, повернули ключі настоятелю протоієрею Анатолію Мацеліку. У Прощену Неділю та перший день Великого Посту віруючі люди – жителі села мали можливість молитися в церкві та дякувати Богу за милість. Подія відбулася після рішення Суду.
Засідання Старовижівського суду, котрий зобов’язав місцеве відділення поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами вчинення кримінальних правопорушень щодо релігійної громади Української Православної Церкви с.Мизове, відбулося 7 березня 2019 року.

Рішення Старовижівського суду і, як свідчать місцеві жителі, особисті обставини життя церковних рейдерів спонукали їх знайти порозуміння з релігійною громадою та повернути ключі від церкви, для звершення належних богослужінь у Великий Піст.

Нагадаємо, 31 січня у селі Мизове Старовижівського району відбулися збори місцевих жителів, за участі очільника Старовижівської об’єднаної громади Семенюка В.І., на котрих ініціювали голосування про перехід місцевої релігійної громади у ПЦУ. Постійні парафіяни та настоятель храму відмовилися брати участь у голосуванні, оскільки воно не відповідало законодавству України і бажанню віруючих людей.

Після проведених зборів, «активісти» з погрозами забрали у священика ключі від храму, котрий є власністю релігійної громади. Далі, як пише інтернет-видання «Район – Стара Вижівка»: «до вирішення всіх організаційних проблем мизівчани запросили відправити службу отця Івана Зеленка – благочинного Старовижівського деканату та отця Михайла Левочка-протоієрея Благовіщенського Собору міста Ковеля». Вказані особи є кліриками «УПЦ Київського Патріархату».