Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Митрополит Володимир підтримав духовенство і вірян Шацького району


27 березня митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир відвідав із архіпастирським візитом Шацьке благочиння. Керуючий єпархією очолив Літургію Напередосвячених Дарів у Свято-Варварівському храмі с. Острів’я.
Під час богослужіння духовенство і віряни приступили до Святих таїнств Сповіді та Причастя. Після завершення Божественної Літургії митрополит Володимир звернувся до богомольців зі словом проповіді та подав архіпастирське благословення.
Необхідно зауважити, що деякі представники місцевих ЗМІ неправдиво поінформували українське суспільство про те, що нібито релігійна громада перейшла до новоутвореної, так званої, ПЦУ. Але насправді, ми спостерігаємо, що православна парафія УПЦ не тільки продовжує існувати, але зростає і зміцнюється. Молодий священик Василій Хомич, котрого владика відзначив церковною нагородою, зумів згуртувати людей навколо себе, організував Недільну школу і втамував потреби людських душ, які шукають не земного і політичного, а Воскреслого Христа.

Цього дня владика Володимир відвідав православних вірних села Грабово та
села Голядин.

Про парафію с.Грабово місцеві ЗМІ теж поспішили сповістити як про таку, що перейшла в ПЦУ. Але і там віруючі ще більше споріднилися і з великою радістю прийняли свого архіпастиря.

Дуже непроста ситуація і у с.Голядин, у яке також завітав митрополит Володимир. Незважаючи на те, що частина політично налаштованого населення позбавила настоятеля звершувати Богослужіння у храмі, віруючі разом із о.Олександром облаштували стареньку хатину і там звершують святу Євхаристію. Під час спільної молитви прихожани та священики не стримували сліз. Саме у цей момент переконуєшся, що Бог не в силі, а в правді. Можна захопити культову споруду, але не можна відібрати у християн віри – дорогоцінний дар Божий.