Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СТРАСБУРГ. Голова Представництва УПЦ провів зустріч з Генеральним директором з прав людини


27 лютого голова Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор провів зустріч із Генеральним директором Директорату Ради Європи з прав людини і верховенства права паном Кристосом Якумопулосом (Christos Giakoumopoulos), спеціальним радником по Україні Секретаріату Ради Європи, виконавчим секретарем Європейського комітету по недопущенню тортур і нелюдського та принижуючого людську гідність ставлення чи покарання паном Режісом Бріла (Régis Brillat) та директором Департаменту з прав людини паном Крістофом Пуарель (Christophe Poirel). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У зустрічі також взяв участь представник Руської Православної Церкви при Раді Європи ігумен Филип (Рябих). Зустріч проходила у приміщенні Ради Європи у Страсбурзі.

Єпископ Віктор розповів європейським високопосадовцям про тисячолітню історію та сучасний стан Української Православної Церкви, яка сьогодні переживає скрутні часи випробувань. Зокрема, владика повідомив про чисельні факти систематичних порушень прав віруючих УПЦ.

Представники Ради Європи висловили свою стурбованість напруженою ситуацією та готовність до подальшої комунікації і взаємодії по її врегулюванню. Сторони обговорили можливі способи попередження і недопущення порушень прав віруючих УПЦ та шляхи виходу із міжконфесійної кризи, що склалася в Україні.