Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. У Крутах парафія Української Православної Церкви дала рішучу відсіч провокаторам


27 лютого на зборах села Крути Ніжинського району Чернігівської області група прихильників “ПЦУ” на чолі з розкольницьким псевдосвященником С. Чутченком намагалася усупереч чинному законодавству України поставити до порядку денного питання про зміну конфесійної прилеглості громадою Української Православної Церкви. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

Хоча агітатори проводили активну рекламу своєї акції, однак на збори прийшли поодинокі їх прихильники, які до церковного життя в селі не мали ніякого стосунку.

Присутній на зборах перший заступник голови Ніжинської РДА Сергій Батрак оголосив положення Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», згідно яких “Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади”.

Керуючись чинним законодавством України, головуючий на сході села Крутівський сільський голова Віктор Македон відмовив у вимозі прихильників “ПЦУ” поставити до порядку денного сходу питання про перехід громади Української Православної Церкви Свято-Михайлівської парафії Ніжинської єпархії до “ПЦУ” і оголосив збори закритими.

І хоча провокатори все ще намагалися вчиняти галас, сільська громада на провокації не пішла і ніякої участі в голосуваннях з приводу місцевої парафії не проводила.