Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. Монастирі нікуди не переходять і не перейдуть! — намісник Почаївської Лаври (відео)


Не піддаватись на провокації, не впадати у паніку та лишатися вірними своїй Святій Православній Церкві — закликав вірян намiсник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Володимир. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на podrobnosti.ua.

Владика зазначив, що сьогодні звучать побоювання, що з часом монастирі можуть «перейти» до новстворенної структури «ПЦУ».

«Монастирі не переходили і нікуди вони не перейдуть, а тому ми постійно просимо Бога, щоб він не помрачав наш розум. Дорогі браття і сестри, не будемо впадати в паніку. Не будемо вдаватися в крайнощі. Ми же знаємо, що Христова Церква завжди переживала якість іспити, — нагадав митрополит Володимир, — ну і тепер, в ХХІ столітті, й нам з вами приходиться пережити те, що ми з вами переживаємо. А тому будьмо крепкі у вірі, стараймося не піддаватися ніяким провокаціям».

Намісник Почаївської обителі закликав при цьому зберігати вірність Богу і Його Святій Православній Церкві.

«Тому, що якщо ми лишимо себе правильної віри, ми лишимо себе вічного спасіння. Тільки постараймося вдуматися в ці слова — вічного спасіння. Якщо ми, не дай Бог, не унаслідуємо вічне спасіння, то ми будемо вічно страдати і каятися в тих помилках, які ми допустимо під час нашого тимчасового земного житія. А тому стараємося бути вірними Богу і його Святій Православній Церкві, в які ми з вами і знаходимося».

Відеопрогравач