Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. У Бірках не вдалося забрати храм

Як свідчать мешканці с.Бірки Олександрівського району, протягом кількох днів за ініціативи голови сільради Сергієнка Михайла Івановича по селу почали збирати підписи про перехід до КМ УПЦ (ПЦУ) місцевої парафії Української Православної Церкви на честь свт.Миколая Чудотворця, проте від більшості отримали відмову, вмовляння теж не переконали людей підтримати подібні дії.

Головними ініціаторами «передачі» приміщення храму, що належить релігійній громаді, стали голова села разом з секретарем сільради Пісьменою Галиною, директором 3-ї школи Брайко Ларисою.

24 лютого 2019 року група людей, котрі, як свідчать віряни, ніколи не були прихожанами, прийшли до храму, в якому мирно завершувалася молитва, щоб засвідчити своє бажання передати його до іншої релігійної організацї, але настоятель ієромонах Варлаам (Сошин) та числені прихожани парафії пояснили, що подібні дії суперечать Закону України та християнській моралі. Запропонували замість захоплень спробувати побудувати свій храм і там молитися.

Про інцидент було заявлено до місцевого відділу поліції.

Багатьох здивували і обурили настільки протизаконні дії та безпідставні звинувачення. Хоча, найбільше здивувалися ініціатори «переходу храму», адже реакція в населеному пункті була бурхливою і не на їхній стороні.