Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ. РІГ. Престольне свято в храмі святої великомучениці Параскеви П’ятниці зібрало віруючих з усього міста


В день пам’яті святої великомучениці Параскеви, нареченої П’ятниця, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав храм на честь цієї угодниці Божої, що розташований на мкрн. Даманський м. Кривого Рогу, де очолив святкове богослужіння з нагоди престольного свята.
Архіпастиря з хлібом-сіллю та букетами квітів зустрічали вихованці недільної церковно-приходської школи.

За Божественною Літургією владиці співслужили намісник криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, настоятель храму святої великомучениці Параскеви П’ятниці м. Кривого Рогу протоієрей Ростислав Гомзяк та чисельне духовенство з числа кліру Криворізької єпархії.

На сугубій єктенії протодияконом з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання за єдність Святого Православ’я, а також за примирення ворогуючих у нашій Батьківщині, а Митрополит Єфрем підніс умиленну молитву до Мироподателя Господа за встановлення миру на українській землі.

На запричасному вірші ієрей Дмитро Лєсков, настоятель криворізького храму святих благовірних князів Петра і Февронії, звернувся до богомольців, що з усього міста зібралися в храм для молитовного вшанування святої Параскеви, з проповіддю на тему житія цієї нареченої Христової.

По завершенні Божественної Літургії владика, духовенство та миряни звершили хресний хід навколо святого храму, наприкінці котрого Митрополит Єфрем підніс молитву до святої великомучениці Параскеви П’ятниці та окропив вірян, а також місце будівництва храму, святою водою.

По закінченні богослужіння  владика подякував настоятелю храму – протоієрею Ростиславу Гомзяку за його старанні труди у будівництві Дому Божого, за його любов до Бога та людей. Також, за активну участь в будівництві храму святої великомучениці Парасеви митрополит Єфрем нагородив благословенними Архієрейськими грамотами Нелюбина Миколая Аркадійовича та Омельчука Володимира Володимировича, а всім присутнім надав своє святительське благословіння.