Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій : «Єпархія оздоровлює дітей Полісся»


З благословіння керуючого єпархією,  Анатолія, митрополита Сарненського і Поліського відбувся дитячий літній табір «Стежинами добра», котрий був присвячений 1030-річчю Хрещення Київської Руси.
Табір відбувся в прекрасній місцевості, на території садиби “У Галини” в селі Маринин Березнівського району, Полісся.

Участь у таборі приймали діти-вихованці недільних шкіл: Свято-Троїцького собору міста Березне; Свято-Дмитріївскої парафії села Білка; Свято-Миколаївської парафії села Князівка; Свято-Кирило-Мефодіївської парафії села Новий Моквин; Свято-Покровської парафії села Кургани; Свято-Параскевської парафії села Яблуне та Свято-Троїцької парафії села Голубне, Березнівського району Полісся.

Перед початком роботи табору був звершений молебень. Кожного ранку та щовечора всі присутні збирались на спільну молитву. У таборі лунала молитва юних сердець за мир в Україні. Діти читали, вчилися співати духовний гімн України “Боже великий, Єдиний”.

Педагоги-організатори Наталія Миколаївна Шевчук та Ксенія Володимирівна Жабчик вміло організували та провели між командами цікаві ігри-змагання “Веселі старти” та “Острів скарбів». Для дітей у виконанні березнівських майстринь БДМу були проведені майстер-класи “Лялька-мотанка”, “Оригамі”.

Для присутніх гостей: ветарана-афганця протоієрея Аркадія Криворучко – настоятеля Свято-Вознесенської парафії села Губків Березнівського району, для депутата облради Микола Петровича Мельника, для письменника Павла Рачка та для батьків дітей табору був організований концерт “Бог є любов”, на котрому всі учасники табору заспівали духовний гімн “Боже Великий, Єдиний”, “Молитву за Україну”. Кожна команда презентувала підготовлені сценки “Доброта”, “Добрий самарянин” та “Молитва матері”.

Талановиті дівчатка втішали присутніх грою на бандурах та скрипках та співом українських народних пісень. В свою чергу священики Сарненської єпархії, котрі окормляли табір, заспівали псалму про маму. Хлопчики вміло поставили сценку на тему як князь Володимир обирав для Київської Руси православну віру.

Завершився табір подячним молебнем і врученням подячних листів та подарунків.