Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій освятив новий храм


Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій прибув до церковної громади села Узлісся, Дубровицького району, Полісся, для освячення новозбудованого Храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Під час Чину освячення, з благословіння Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Митрополит Анатолій заклав мощі священомученика Анастасія, диякона Києво-Печерського у святий Престол. Після освячення у Храмі була звершена перша архієрейська Божественна Літургія.

За богослужінням Ввадиці співслужили: протоієрей Миколай Іваничко – благочинний Дубровицького благочиння; протоієрей Василь Синяк – настоятель Храму та духовенство єпархії.

По читанні Святого Євангелія Митрополит Анатолій виголосив проповідь на тему значення Храму для православного християнина, зокрема, сказавши: «Віруючи християни все своє життя пов’язують зі святим Храмом, в котрому відбувається духовне становлення як людини, яка стяжає Дух Божий, так і безсмертя своєї душі…».

Після Божественної Літургії Владика Анатолій привітав парафіян з освяченням Храму, а меценатів відзначив церковними нагородами.