Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Митрополит Володимир привів Міжнародний Хресний хід у Почаїв


Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (котрий започаткував традицію цього маршруту) особисто привів біля двох тисяч паломників до Свято-Успенської Лаври на святкування Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.
Спільна молитва, богослужіння, Святе Причастя, труднощі подолання тривалого шляху, зустрічі з великою кількістю надзвичайно жертовних і добрих людей, котрі зустрічали, годували, приймали на ніч, а ще – невимовна радість відчуття реальної присутності Божої під час Хресного ходу – усе це надихало, єднало та допомагало паломникам подолати нелегку дорогу.

Духовну користь цього пішого паломництва мали не тільки його безпосередні учасники, але й ті, хто їм допомагав, або й просто зустрічався у дорозі і просив молитв. Це примножувало радість і допомагало долати усі труднощі.

Але й були серед оточуючих такі, що не могли збагнути доцільності цього Ходу. У когось рідні не сприймали пішого паломництва, а комусь і чужі навздогін посилали цинічне: “фанатики”, “чого вони туди поперлися”, “бредятина” та подібне. Що тут скажеш? Глухий посміється з тебе, коли дізнається, що ти досвіта ходиш у березовий гай слухати спів солов’я, а сліпий буде глузувати з твоєї надхненої розповіді про красу польових квітів.

А наші паломники, тим часом, радіють, що прийшли до домівки Пресвятої Богородиці та принесли Їй свої подяки і прохання. А ще… вони чекають наступного року, аби знову відправитися у далеку дорогу, аби переконатися, що з Христом сліпі прозрівають і глухі чують.