Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Першого проректора КДАіС нагороджено відзнакою Президента України


21 серпня, з нагоди святкування 27-ї річниці Дня Незалежності України, мер Києва Віталій Кличко нагородив першого проректора Київської духовної академії і семінарії проф. протоієрея Сергія Ющика відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.
Зокрема, у приміщенні Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вручив державні нагороди та відзнаки міського голови видатним киянам — серед них, крім священнослужителя УПЦ протоієрея Сергія Ющика, лікарі, освітяни, працівники будівельної галузі, діячі культури, волонтери — за значні здобутки у професійній і громадській діяльності.

Окремо мер столиці, як зазначили у прес-службі Київської міськради, відзначив волонтерський рух в Україні.

«У складний для нашої держави час волонтерський рух став справжнім феноменом відданості, самопожертви і великої людяності. Саме завдяки волонтерам українські воїни відчувають підтримку свого народу», – сказав він.

Нагадаємо, що з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за сприяння Київської міської спілки ветеранів Афганістану, протоієрей Сергій у 2014 році перебував у складі миротворчої місії Української Православної Церкви, зусиллями якої вдалось визволити з полону трьох українських військовослужбовців.

Відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції» заснована Указом Президента України Петра Порошенка 17 лютого 2016 року з метою відзначення захисників України. 2017 року відзнакою Президента було нагороджено священика Черкаської єпархії УПЦ протоієрея Євгена Буркацького — «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», а також за духовну підтримку на території зони бойових дій.