Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Завершився Всеукраїнський хресний хід з мощами святих цілителів


17 серпня завершилась Всеукраїнська хресна хода з мощами десяти святих цілителів шпиталями та лікарнями в яких проходять лікування військовослужбовці Збройних цил та інших військових формувань України.
Напередодні свята Преображення Господнього, біля храму Всіх святих воїнів, що у київському парку Перемоги, святині зустрічав голова Військового відділу митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.
Разом із духовенством та парафіянами владика відслужив подячний молебень та ще раз підніс до Господа молитви за мир в Україні та скоріше одужання наших воїнів.

Нагадаємо, що з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, військовий відділ УПЦ, 20 квітня 2018 року розпочав Всеукраїнську Хресну ходу з іконами та мощами святих цілителів військовими шпиталями та лікарнями, у яких перебувають на лікуванні українські військовослужбовці. Відвідавши більшість єпархій УПЦ святині повернулись до Києва.

У Хресній ході брали участь військові священики (капелани) та ветерани АТО. Всім, хто перебуває на лікуванні, було надано можливість помолитися перед іконами та мощами святих цілителів Пантелеймона, Агапіта Печерського, Луки Кримського, Косми та Даміана, а також мощами інших цілителів, які були передані Грецькою і Кіпрською Православними Церквами.