Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Духовенство Поліської єпархії звершує поминальні молтви за ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Згідно з благословіння митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, духовенство Сарненської єпархії УПЦ взяло участь у мітингу-реквіємі, приуроченому до 32-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Спільна поминальна молитва духовенства, влади та ліквідаторів відбулася біля пам’ятної стели жертвам Чорнобильської аварії у парку біля Свято-Покровського кафедрального собору міста Сарни, Полісся.

Участь у молитві прийняли: архімандрит Феофан (Федюкевич) – секретар Сарненського єпархіального управління; архімандрит Василід (Золотин) – настоятель Храму на честь Святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії міста Сарни; протоієрей Микола Ковальчук – настоятель Свято-Троїцького Храму м. Сарни; архідиякон Іларій (Новак) – клірик Свято-Покровського кафедрального собору м. Сарни; протодиякон Дмитро Петронюк – клірик Свято-Покровського кафедрального собору м. Сарни.

Відкрив захід голова Сарненської райдержадміністрації Я.В.Яковчук. На заході були присутні: голова Сарненської районної ради Р.П.Серпенінов, заступник міського голови В.А.Хомич, голова Сарненського районного громадського об’єднання «Союз-Чорнобиль» В.І.Нестерук та ліквідатори аварії на ЧАЕС.

У наданому слові, секретар Сарненської єпархії архімандрит Феофан (Федюкевич) передав слова подяки Митрополита Анатолія ліквідаторам аварії на ЧАЕС, зокрема, процитував слова Владики: «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять наших братів та сестер, котрі ціною свого життя та здоров’я ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Багато з них вже відійшли у вічність. Духовенство та миряни Сарненської єпархії УПЦ нині звершують поминальні служби. Вічна їм пам’ять».