Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СОФІЯ. Митрополит Симеон був прийнятий Святійшим Патріархом Болгарським Неофітом

23 жовтня Святіший Патріарх Болгарський Неофіт прийняв у своїй резиденції митрополита Вінницького і Барського Симеона, що перебуває з паломницьким візитом у Болгарії.
У зустрічі взяли участь секретар Священного Синоду Болгарської Православної Церкви єпископ Мелнішський Герасим і протосингел Софійській митрополії архімандрит Василій (Савов).
Подвір’я Патріарха Московського і всієї Русі представляв настоятель архімандрит Филип (Васильцев).
Предстоятель Болгарської Православної Церкви тепло привітав митрополита Симеона і супроводжуючих його супутників. Митрополит Симеон, вітаючи Святішого Патріарха Болгарського, подарував йому ікону Божої Матері «Оранта».
Митрополит Симеон розповів Святішому Патріарху про сучасне життя Української Православної Церкви та її труднощі, а також просив Предстоятеля Болгарської Православної Церкви про молитву за Україну, за Українську Православну Церкву і Її Предстоятеля, Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія.
В ході бесіди митрополит Симеон також розповів про те, що у Вінницькій області, в своєму родовому маєтку похований граф Н.П. Ігнатьєв, 110 років з часу кончини якого буде відзначатися наступного року. Також в м. Вінниця спочиває проф. М.І. Пирогов.
Після закінчення зустрічі Святіший Патріарх Неофіт передав митрополиту Симеону пам’ятні подарунки.

Довідка:
На знак подяки за велику громадську підтримку національних сподівань болгарського народу, пригнобленого Османською імперією, і за організацію гуманітарної допомоги для нього в російсько-турецькій війні (1877-1878), вдячна Болгарія назвала на честь графа Ігнатьєва село Граф-Ігнатієво в Пловдивській області та село Ігнатієво в Варненський області, а також пік Ігнатьєва в Антарктиді. Нині ім’я «Граф Ігнатієв» (так пишеться його ім’я на болгарській мові) носять вулиці, площі і установи по всій країні.

У Болгарії на знак вдячності проф. М.І. Пирогову споруджено 26 обелісків, 3 ротонди і пам’ятник в Скобелевському парку в Плевні. У селі Бохот, на тому місці, де стояла російська 69-а військово-тимчасова лікарня, створений парк-музей «М.І. Пирогова ». У 1951 році в Софії була створена перша в Болгарії лікарня швидкої медичної допомоги, вона була названа ім’ям М. І. Пирогова. В даний час це Університетська багатопрофільна лікарня для активного лікування і швидкої допомоги.

Прес-служба Вінницької єпархії