Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ.Архієпископ Філарет відвідав Святу Гору Афон, де молився за мир в Україні


3 8 по 10 жовтня, з паломницькою поїздкою, архієпископ Львівський і Галицький Філарет відвідав Святу Гору Афон.
8-9 жовтня, Владика у співслужінні з митрополитом Каменець-Подільським і Городоцьким Феодором та єпископом Слуцьким і Солігорським Антонієм звершив уставні богослужіння та Божественну літургію в соборному храмі Пантелеімонівського монастиря. В обителі архіпастир вклонився перед главою св.вмч. Пантелеімона, мощами прп. Силуана Афонського та ап. Луки, стопою ап. Андрія Пераозванного.
9-10 жовтня, архієпископ Філарет звершив седмичний круг богослужінь та Божественну літургію в соборному храмі Ватопедського монастиря на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. Богослужіння у цей день в обителі присвячені іконі Пресвятої Богородиці «Вівтарниця», в пам’ять про обрітення ікони.
В монастирі владика вклонився перед великими святинями: Животворящим Хрестом Господнім; Чесним поясом Пресвятої Богородиці; нетлінною главою свт.Іоанна Золотоустого; чудотворними іконами Божої Матері «Пантанаса-цілительниця», «Відрада та втіха», «Велика Вівтарниця», та іншими святинями.
Також архієпископ Філарет мав спілкування з ігуменом обителі Герондою Єфремом та братією обителі.
Архієпископ Філарет відвідав Хіландарську келію на честь Різдва Пресвятої Богородиці Маруда де мав спілкування з ігуменом Герондою Макарієм.
В ці дні, архіпастир молився за Церкву, мир в Україні, Галицький край і український народ.