Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У настоятеля громади УПЦ в Угринові буде нове житло

Житловий терор Київського патріархату проти священика УПЦ у селі Угринів Волинської області отримав несподіване завершення: благодійники, котрі побажали залишитись анонімними, придбали для цієї родини ділянку з новобудовою на цій же вулиці. Про це повідомляє Спілка православних журналістів.

Об’єкт є фактично добудованим, нові господарі зможуть перебратись до нього після утеплення та внутрішніх робіт.

«Люди, котрі нас підтримують, самі запропонували пошукати житло в Угринові після приватизації церковної хати громади УПЦ Київським патріархатом та судового відселення нас від дітей. При цьому угода вдалася випадково, оскільки всю нерухомість в Угринові намагались взяти під контроль наші опоненти», – розповів протоієрей Ростислав Сапожник.

У будинку треба буде зробити ще дуже багато, при цьому частина приміщень буде тимчасово використовуватись як молитовні кімнати: храму в гнаної Свято-Хрестовоздвиженської громади поки немає.

Хто буде жити у приватизованому розкольниками старому церковному житлі, поки що невідомо: на території села працюють одразу два представники УПЦ КП, а захопленими храмами та житловими будинками негласно розпоряджається місцевий підприємець і «меценат» Київського патріархату.

Настоятеля громади канонічної Церкви вже привітали з цим проявом милості Божої священики, котрі свого часу також служили у цьому селі. Протоієрей Миколай Бляхарчук та священик Юрій Шишко прибули на свою колишню парафію того дня, коли Свято-Хрестовоздвиженська громада зібралась на своє престольне свято.