Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Коментар щодо конфлікту між священиками на Дубенщині

Скандал з бійкою між священником Української Православної Церкви та представником Київського патріархату розгорівся у селі Повча Дубенського району. Після інциденту священник УПЦ звернувся до поліції і зняв побої, у той час як представники КП звинувачують у бійці його самого.

Священик нашої єпархії протоієрей Віталій Буга своєї участі у раптовій бійці не заперечує, натомість вражений, з яким цинізмом та відвертою брехнею представники УПЦ КП хочуть виправдати свого побратима та очорнити Українську Православну Церкву.

«Події, які розгорнулись 28 серпня близько 11 години ранку, мали зовсім іншу хронологію, ніж та, яку подають представники Київського патріархату, – розповідає отець Віталій. – Я після служби чекав автомобіль, щоб їхати у сусіднє село на свято, тому, коли біля мене загула автівка, повернувся та махнув рукою. Натомість з прочиненого вікна побачив середній палець, який мені показав священик УПЦ КП Олександр Тимощук. Я далі йшов пішки та наздогнав автомобіль біля школи, з нього вийшов панотець, то я його й запитав, що за знаки він мені через вікно показує. Олександр Тимощук почав брутально висловлюватись, далі штурханув мене, відірвав рукав від підрясника, між нами зав’язалась бійка, її результат відобразився і на моєму тілі, хоча я прес-конференції з цього приводу не скликаю».

Вранці 29 серпня після брехні і перекручувань, яких вжили представники Київського патріархату задля дискредитації обличчя УПЦ, протоієрей Віталій Буга також звернувся до поліції для зняття побоїв та погодився розповісти свою версію конфлікту для ЗМІ.