Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Митрополит Филип звершив Божественну Літургію на місці зруйнованого більшовиками Преображенського храму

29 липня-День пам`яті про останнє Богослужіння, звершене ігуменом Іоанном Котляревським у 1961 році у Преображенському храмі поблизу с. Матвіївка Котелевського району. Храм було зруйновано, але він залишився у пам`яті і душах прочан.

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа щороку на місці зруйнованого Преображенського храму звершується Божественна Літургія просто неба.

Сьогодні також зібрались віряни на Хресний хід. Невидимі дзвони невидимого храму покликали їх на Молебень зарослими стежками до Святого місця. Разом з Владикою та Полтавським духовенством понад 200 прочан пройшли Хресною ходою від с. Матвіївки до зруйнованого скита та захоронення сестер обителі.

Божественну Літургію звершив Високопреосвященніший Филип, митрополит Полтавський і Миргородський. Його Високопреосвященству співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, ключар Макаріївського кафедрального собору протоієрей Миколай Довганич, благочинний Котелевського благочиння протоієрей Василій Довганич та духовенство Полтавської єпархії.

За Богослужінням молилися також матінка Нонна з сестрами і прочанами з усього благочиння. Більшість з них причастилися Святих Христових Таїн.

На заупокійній актинії були пом`януті відомі священнослужителі, настоятельки та черниці Свято-Троїцького монастиря.