Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙЦ РІГ. Представникі влади відвідали престольне свято

15 травня, в день пам’яті перенесення мощей благовірних князів руських Бориса і Гліба, у Святому Хрещенні Романа і Давида (1072 і 1115), митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем наніс архіпастирський візит до храму святих благовірних князів Бориса і Гліба міста Кривого Рогу, на запрошення його настоятеля протоієрея Антонія Сухаревського.
З вітаннями зустрічали Криворізького архіпастиря вихованці недільної школи храму та чисельні віруючі. Божественну літургію звершив митрополит Єфрем з духовенством міста Кривого Рогу та Широківського району.
На малому вході правлячий архієрей удостоїв церковних нагород кліриків Широківського благочиння: камилавкою було нагороджено ієрея Вадима Краснова, настоятеля храму Успіння Пресвятої Богородиці смт Зелене, і набедреником – ієрея Вячеслава Короновського, настоятеля храму святих апостолів Петра і Павла с.Карпівка Широківського району.
За Божественною літургією були піднесені особливі молитовні прохання про мир в Україні.
На запричасному настоятель храму святих рівноапостольних Костянтина і Єлени протоієрей Георгій Леміш виголосив змістовну проповідь про житіє та мученицьку кончину святих Бориса і Гліба.
Після богослужіння був звершений хресний хід навколо храму, владика Єфрем освятив ікону з часткою мощей святого праведного Петра Калнишевського і привітав настоятеля, духовенство, парафіян та гостей з престольним святом. На святковій службі були присутні: заступник голови Інгулецької районної у місті Кривому Розі ради – Кравченко О.С., директор «ММУ-1» – Абальмас О.М., а також директор з охорони праці ПАТ «ІнГЗК»- Булатецький М.Б., який подарував храму на молитовну пам’ять ікону Святителя Миколая.