Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Звернення митрополита Варфоломія у зв’язку зі спробою прийняття антицерковних законів у Верховній Раді

Христос Воскресе !
Дорогі отці, брати і сестри! Наступають трудні часи для нашої Святої Православної Церкви. Верховна Рада України планує найближчим часом прийняти закон за № 4128 та № 4511, які суперечать попереднім законам і Конституції України.
Якщо закон буде прийнятий, то він передбачає повний вихід із Православної Церкви, підпорядкування Її законам, традиціям нормам церковного життя. Новий закон веде до повного розрушення нашої Церкви.
Як Ваш архіпастир, вболіваючи за долю нашої Церкви, звертаюся до Вас, дорогі отці, брати і сестри стати на захист Православної Церкви, Її законів і традицій. Не допустимо, щоб порушувалася Конституція України, мир і спокій в нашій Державі і Православній Церкві. Не забуваймо, що Господь обіцяє всім нам: «Созижду Церковь Мою и врата ада не одолеют Ее».
Ставлячи свій підпис під зверненням до Верховної ради України, ми ставимо свій підпис про захист нашої Святої Православної Церкви, за збереження миру, злагоди і порозуміння в нашій Державі.
Дорогі отці, брати і сестри, піднесімо в ці дні нашу щиру й посилену молитву до Господа,до Божої Матері й святих угодників Божих, підсилюючи днями святого посту.
Призиваю на всіх Вас благословення Господнє.

+ Варфаломей,
Митрополит Рівненський і Острозький

м. Рівне

16 травня 2017 р.