Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Громада с.Рохманів закінчує будівництво храму

30 березня, в день памяті Олексія, чоловіка Божого, громада села Рохманів Шумського району Тернопільської єпархії Української Православної Церкви знову відчула радість милості Божої і торжества Православія. В цей день митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій освятив і благословив встановлення вже другого купола і новоосвяченного Хреста на новозбудований храм в честь Святої Трійці. Разом з архипастирем і настоятелем храма протоієреєм Олегом Сірко молились священники Шумського благочиння і з Волинської єпархії.

В своїй проповіді митрополит Сергій нагадав всім присутнім про те, що перед Святим Воскресіння із мертвих Спасителя нашого Іісуса було Розп’ятіє на Хресті, тож символом і нашого спасіння являється хрестоносіння, що є проявом смирення кожного із нас.. Високопреосвященнійший владика побажав всім прихожанам милості Божої і благословення Пресвятої Божої Матері в закінченні будівництва святого храму.

Після освячення Хреста всі присутні приложились до святині і отримали благословення митрополита Сергія.

Нагадаємо, що раніше, перед Новим роком, був освячений і встановлений Хрест на центральний купол нового храму, що будується.