Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Очільник «УПЦ КП» у Верховній Раді публічно порушив 9-ту Заповідь Закону Божого

Під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років «патріарх» Філарет в емоційному запалі наговорив чимало такого, за що муситиме відповісти на Страшному Суді. Адже настанова Христа: «від слів своїх будеш виправданий, і від слів своїх будеш засуджений» (Мф. 12:37) стосується кожної людини, навіть тієї, яка називає себе патріархом.

З трибуни українського парламенту очільник «УПЦ КП» став вигадувати історію, нібито митрополит Онуфрій «сказав, що ми не можемо шанувати вбивць», маючи на увазі українських воїнів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Наразі неможливо віднайти джерело, звідки була процитована ця фраза, адже вона ніколи не належала Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Крім того, по-перше, з «патріархом» Філаретом Предстоятель Української Православної Церкви ніколи не обговорював тему вшанування українських героїв. Тому цю фразу очільник схизматиків або вигадав, або почув її з чиїхось пліток.

По-друге, Блаженніший Митрополит Онуфрій не раз відвідував прифронтові регіони для підтримки українських військових та мирного населення, і, на відміну від «патріарха» Філарета, сам відспівував загиблих українських героїв.

Звісно, враховуючи певні обставини, можна припустити, що очільнику «УПЦ КП» могло щось і примаритися, через що він видав у Парламенті уявне за дійсне. Адже зміст його виступу у Верховній Раді свідчить, що ця людина не зовсім адекватно сприймає свій статус, забувши про давнішню обіцянку служити Богові й суцільно поринувши у політичне служіння державі. Саме так хіба що можна пояснити його закид у «нерозумності» на адресу мільйонів віруючих українців, які свою громадянську позицію визначають не політичною кон’юнктурою, а вченням Господа нашого Іісуса Христа.

До речі, як свідчать джерела, в різні періоди свого життя «патріарх» під патріотичним служінням розумів прямо таки протилежні речі.