Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇА. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання останньої частини Великого канону у Києво-Печерській Лаврі

2 березня 2017 року, у четвер перешої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Велике повечір’я з читанням Покаянного канону в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством молились чисельні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Після завершення Канону Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив, яке значення має піст для життя християнина: “Піст – це благодіяння для людини. Піст нагадує нам про Рай. Піст нагадує нам про той спосіб життя, який вели наші предки в Раю. Піст відновлює в людині спотворений Божественний образ і допомагає стати богоподібною”. Також Архіпастир навів для віруючих зразок покаяння зі Священного Писання – приклад жителів Ніневії, які покаялись після слів пророка Іони й були помилувані.

На завершення Предстоятель побажав усім допомоги Божої, щоб час цього Великого посту провести в тілесній стриманості, молитві, покаянні та сподобитись побачити славний день Воскресіння Господа і Спаса нашого Іісуса Христа.

Сьогодні вранці Блаженніший Митрополит Онуфрій молився з братією Лаври у храмі Всіх Преподобних Печерських Києво-Печерської обителі.

Завтра, у п’ятницю першої седмиці Великого посту, Предстоятель звершить Літургію Передосвячених Дарів у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.