Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Керівник історичного відділу взяв участь у презентації історичної повісті Миколи Рябого «Правиця»

23 березня, у приміщенні Вінницької обласної ради, в рамках відзначення 100-річчя Української Національної революції відбулась презентація історичної повісті Миколи Рябого «Правиця», присвяченій життєвому шляху Івана Сірка. Дане видання стало можливим завдяки серії «Історичні постаті Поділля», яка видається журналом «Вінницький край».
Окрім цього вищевказаним виданням було розпочато публікацію щоденників мандрівника-архідиякона Павла Халепського, під назвою «Україна-земля козаків». Усі присютні також мали можливість переглянути виставку художніх Петра Холодного — державного діяча часів УНР.
У своєму слові отець Назарій наголосив на тому, що процеси розвитку громадянського суспільства завжди були безпосередньо пов’язані з релігійним життям. Як у XVII столітті чимало церковних діячів формувало суспільну думку, так і подібні тенденції відбували й 100 років тому, за часів Української Національної революції. Священик навів приклад участі в громадському житті міста священноспвідника Амвросія (Полянського), який впродовж 1917-1921 років разом із своєю паствою пережив чимало драматичних подій і сам з Вінниці вийшов на свою сповідницьку голгофу.
Насамкінець, священик привітав автора та видавців з визначною подією і висловив надію, що й надалі Церква разом з громадськістю буде реалізовувати ініціативи, спрямовані на висвітлення високих духовно-моральних ідеалів.

Прес-служба Вінницької єпархії, історичний відділ